Goedkoopste in de regio
Leukste assortiment
Betaal eenvoudig online of bij afhalen
1
Selecteer je favoriete pop
2
Betaal eenvoudig online of pas bij levering
3
Haal de pop af op het gewenste tijdstip
abraham pop rollator

Abraham pop huren?

Dan zit je hier goed! Bij ons ben je  aan het juiste adres om een opblaasbare Abraham pop te huren. Bij Blaasop.nl hebben we een ruim assortiment waarin de opblaasbare poppen variëren van 2,3 meter tot maar liefst 4,5 meter hoog. Het zal dan ook niemand ontgaan dat je jouw vriend(in), collega, familielid of kennis 50 jaar wordt!

Liever persoonlijk advies?Contact opnemen

Abraham pop

Hoe werkt het?

De opblaasbare Abraham pop kan een dag voor gebruik worden opgehaald (dag 1), op de feestdag genieten jullie van de Abraham pop en vervolgens zal de Abraham pop weer teruggebracht worden (dag 3). Een Abraham pop huren is zo gedaan! Dus je hebt Dag 1: ophaaldag, Dag 2: gebruiksdag en Dag 3: retourdag. 

De Abraham pop zit in een grote weekendtas en kan dus eenvoudig in je eigen auto worden meegenomen. Hierbij leveren wij een kleine blower, leeftijdsbord naar keuze en bevestigingsmaterialen. De blower kan gewoon aangesloten worden op een stopcontact van 220V en bijvoorbeeld een verlengsnoer. In je eentje de Abraham opzetten is zeker mogelijk, je bent dan wel even aan het prutsen, maar het kan. Met z’n tweeën is een stuk makkelijker en gezelliger! Met de meegeleverde scheerlijnen en haringen zet je de Abraham stevig vast. De Abraham kan tegen een stootje wind (windkracht 5) en regen.

Heb je al heel snel een Abraham nodig? WhatsApp of bel ons!

Opblaas Abraham pop

Je hoeft echt niet te vragen of iemand vijftig jaar is geworden, die enorme Abraham pop in de tuin spreekt boekdelen! Ken jij iemand die een 50-jarig feest viert, of deze bijzonder mijlpaal juist geheim wil houden? Met een opblaas Abraham pop laat je iedereen weten wat er gaande is en verras je de jarige met een leuk cadeau. Je kunt binnen een kwestie van minuten een metershoge pop opblazen. Je zult daarbij niet buiten adem raken, want we leveren er een krachtige blower bij. De complete set past met gemak in de auto, je kunt zo snel ter plekke jouw Abraham pop plaatsen. Dit is dé verrassing voor iedere man die 50 jaar oud wordt, en een hilarische herinnering aan een bijzonder moment in ieders leven. Een opblaas Abraham pop huren is heel eenvoudig, je kunt deze poppen bij ons op komen halen in Barneveld wanneer het jou uitkomt. Wie ga jij verrassen?

Groot, groter, grootst!

Het is maar goed dat we er een krachtige blower bij leveren, want als je met een ventieltje dit gevaarte zelf moet opblazen dan haal je het niet voor de 51ste verjaardag. Nu kun je binnen enkele minuten de pop opzetten. Bevestig de meegeleverde touwen met haken en jouw Abraham pop staat rotsvast overeind. Deze poppen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik, daar kijkt niemand langs! Als je de jarige écht wilt verrassen, dan adviseren we om de jarige eventjes uit de buurt te houden, want een pop van vier meter opblazen met een blower valt wel op. Alle voorbijgangers zal het opvallen, het is niet te missen! Niet iedere opblaaspop is gemaakt om te laten zien aan je omgeving, maar deze hilarische modellen zijn geschikt voor alle leeftijden om te bewonderen… Ze brengen een eerbetoon aan onze 50-jarige papa’s, ooms, vrienden en collega’s.

Doe-het-zelf Abraham pop

Onze complete set maakt het reuze eenvoudig om een gigantische Abraham pop neer te zetten op vrijwel iedere locatie. Let goed op de beschikbare ruimte, voor de kleinere locaties kun je beter een iets meer bescheiden opblaas Abraham pop huren. Buiten is de verankering met name van belang, anders moet je achter een vliegende opblaaspop gaan jagen. Dit levert wilde taferelen op, maar echt veilig is dit uiteraard niet. Kom jouw exemplaar ophalen, of tegen betaling komen we deze zelfs aan huis bezorgen.

Dit moet je weten over onze opblaaspoppen

Hier zijn enkele interessante weetjes over onze 50 jaar opblaaspoppen. Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust even contact met ons op of bekijk onze veelgestelde vragen, we helpen je graag verder!

  • We leveren poppen in verschillende formaten, van 2.3 meter tot aan 4 meter hoogte.
  • Het materiaal is van duurzaam PVC.
  • Binnen een kwestie van minuten blaas je de pop op dankzij de meegeleverde blower.
  • Met het veranker materiaal kun je snel en verantwoord de pop bevestigen.
  • Het geheel zit in een handige transportzak die je in iedere normale auto kunt vervoeren.
  • Kies voor ophalen en terugbrengen of laat ons het transport voor een scherpe prijs regelen.
  • We hebben verschillende modellen in ons assortiment.

Oorsprong van Abraham als symbool van 50 jaar oud

Eigenlijk is de traditie van Abraham ‘zien’ voor mensen die vijftig jaar oud worden helemaal niet zo oud als je wellicht zou denken. Deze viering dateert namelijk uit de negentiende eeuw. De verwijzing naar (nog niet) vijftig jaar is blijven hangen en daar kwam deze ludieke viering uit voort. In de negentiende eeuw lag de gemiddelde leeftijd nog niet zo hoog als nu, toen was het een hele prestatie om Abraham te worden. Vandaar dat de pop vaak als oude man wordt afgebeeld. Nu zie je ook versies die er een stuk jonger uitzien, hoewel juist het idee van een oude man de humor van een torenhoge opblaas Abraham pop alleen maar verhoogt.

Het concept van de opblaas Abraham pop is typisch Nederlands. In Duitsland kennen ze ook wel Abrahamstag (letterlijk Abrahamsdag) maar grote poppen in de tuin is daar niet de traditie die het hier is. Zijn vrouw Sarah als symbool voor een dame van 50 lentes jong is ook een typisch Nederlands fenomeen. Sterker nog, in het oosten van Nederland is zelfs al de ‘halve Abraham’ gesignaleerd voor mensen die 25 jaar oud worden. Voor 100-jarigen zou je kunnen proberen twee opblaaspoppen op elkaar te stapelen, let wel op de wind!

Hop, daar staat weer een opblaaspop!

Het idee om Abraham daadwerkelijk af te beelden als pop is van later tijdstip dan de viering op zich. Eerst was het een koek in de vorm van een man met baard, niet zoveel anders dan een peperkoek in de vorm van Sinterklaas eigenlijk. Na verloop van tijd werden de poppen steeds groter, ergens na de Tweede Wereldoorlog werd het gebruik van poppen voor de deur steeds populairder. Een opblaaspop van Abraham is niet alleen heel leuk vanwege de imposante omvang, het is ook heel een praktisch artikel. Je kunt een metershoge pop in een flinke tas stoppen, inclusief een blazer om de opblaaspop binnen enkele minuten op te blazen. Zo kun je de jarige job echt verrassen! Er is trouwens geen duidelijke oorsprong van ‘job’ in ‘jarige job’ bekend, we hebben daarnaast nog geen opblaas Jobs in ons assortiment. Kortom: veel verschillende Abraham poppen waar je uit kunt kiezen. Opblaaspoppen voor 50 jaar zijn er genoeg!

Vader Abraham

Pierre Kartner was een zanger, componist en schrijver van veel Nederlandstalige hits. Het was het nummer “Vader Abraham had zeven zonen” waarmee hij onsterfelijk zou worden. Het typetje van “Vader Abraham” werd onlosmakelijk verbonden met de persoon Kartner, met zijn volle baard en bolhoed. Naast de smartlap “In ‘t kleine café aan de haven” was ook “‘t Smurfenlied” een grote hit. Hoewel zijn carrière niet direct verbonden is met de feestelijkheden rond een 50-jarig persoon, heeft zijn naamsbekendheid waarschijnlijk wel bijgedragen aan de populariteit in Nederland. Er zijn opblaaspoppen die verdacht veel lijken op het typetje van Pierre Kartner, zo zal de man met baard en bolhoed niet gauw vergeten worden.

En Sarah dan?

Uiteraard kun je via onze site ook een metershoge opblaas Sarah pop huren. Die is net zo aansprekend, opvallend en hilarisch om te zien. Hoe leuk is het ook om Abraham en Sarah naast elkaar te zien. Als materiaal gebruiken we PVC. De grote maat is voorzien van een heuse opblaas rollator, wat een leuke twist geeft aan het bekende design. De Sarah pop is nog niet zo bekend als boegbeeld van een dame die vijftig jaar oud wordt, het is daarmee een extra opvallende verschijning. Je zult er veel bekijks mee trekken, zelfs de grootste ijdeltuit zal moeten lachen om dit luchtige eerbetoon.

Hulp nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen